verrijkingVogel Verrijking Proef Les 1: Wat is eigenlijk ‘Verrijking’ ?

( proefles) Dit is een GRATIS Spoedcursus over het Voorkomen van Verveling bij je Papegaai en/of Parkiet. Verveling leid tot allerlei nadelige gevolgen die je absoluut wilt voorkomen. Wil je de hele serie volgen? Gebruik onderaan deze pagina je naam & email om GRATIS & Vrijblijvend de hele serie te ontvangen.

 

Simpel gezegd is vogel verrijking alles wat je doet om verveling bij je kromsnavel te voorkomen. Hoezo verveling?
Verveling is de belangrijkste oorzaak van allerlei wangedrag, destructief gedrag, bijten, schreeuwen, veren plukken en ga zo maar door.

Anno nu zou je denken dat gezien de tientallen, misschien zelfs wel honderden jaren dat mensen papegaaien houden als huisdier toch wel de meeste kennis hieromtrent bekend zou zijn. Niets is echter minder waar.

We zijn wereldwijd nog steeds aan het ontdekken, maar de afgelopen 20 jaar is er wel veel nuttigs ontdekt. Niet in de laatste plaats door wetenschappelijk onderzoek dat is gedaan door dr Irene Pepperberg gedurende ruim 36 jaar met de Grijze Roodstaart papegaai. In de komende serie tips & adviezen m.b.t. vogel verrijking zullen een heel aantal voorbeelden van activiteiten die je met je papegaai of parkiet kunt doen voorbij komen, waar haar onderzoeksresultaten aan ten grondslag liggen.

 

In deze eerste Vogel Verrijking Les even iets meer over de noodzaak van verrijking
bij kromsnavels die als huisdier worden gehouden.

 

IpadIphone

 

Laten we eerst even terug naar af gaan:
Een papegaai of parkiet
is een wild dier dat zelfs ondanks deskundige socialisatie nog
steeds veel dichter bij de natuur staat dan de gemiddelde hond of
kat.

Wat is vogel verrijking? Eigenlijk alles wat je vogel actief en
betrokken houd in zijn omgeving en de natuurlijke behoeftes en
instincten stimuleert.

vogeltrainingWe gaan in de komende Vogel Verrijking Cursus een aantal eenvoudige manieren ontdekken en bespreken om je vogel te voorzien van stimulerende manieren van verrijking die hem happy, gezond en uit de problemen houden.

Het aanleren van vaardigheden en het ondernemen van activiteiten met je papegaai of parkiet moeten onderdeel zijn van het dagelijks leven van elke kromsnavel die als huisdier wordt gehouden. Naast de uitgebreide workshops en cursussen die we geven zowel op locatie als online (papegaaienschool.nl) concentreren we ons in deze cursus Vogel Verrijking op de algemene zinvolle invulling van het dagelijks leven van een ‘huiskamervogel‘.

Te veel kromsnavels die ooit als ‘gezellig kameraadje’ in huis zijn gehaald leiden een op z’n zachtst gezegd saai leven achter de tralies. De oorzaak hiervan ligt niet zonder meer bij jou als verzorger, maar ook aan de gebrekkige informatie die door kwekers en verkopers ter beschikking wordt gesteld. Velen erkennen het begrip ‘huiskamer vogel’ of papegaai als huisdier niet eens en denken werkelijk dat deze dieren alleen in het wild of in (hun eigen) volière thuis horen.

Wanneer we echter slechts een klein deel van het tegenwoordig beschikbare kennis materiaal inzien, kunnen we gemakkelijk concluderen dat kromsnavels, van Pyrrhura tot Hyacint Ara intelligente dieren zijn. Voor de kenner is dit zelfs een understatement, maar we komen hier uitgebreid op terug.

Ben je op zoek naar betrouwbare informatie omtrent het houden van een papegaai of parkiet als huisdier dan heb je die nu gevonden!

 

Toen wij jaren geleden zelf op zoek gingen naar praktische tips en adviezen over het houden van en omgaan met papegaaien stuitten we al snel op heel wat tegenstrijdige verhalen. De een zegt dit de ander weer iets heel anders. Onderling lijkt men soms zelfs de neiging te hebben elkaar als ‘papegaaien kenners’ in de haren te vliegen over hun eigen gelijk.

De grote vraag is natuurlijk:
Wie heeft er gelijk en welke adviezen
zijn betrouwbaar en toepasbaar voor mij?

 

Alles wat we in deze serie Vogel Verrijking gaan behandelen is gebaseerd op langdurige praktijk ervaring. Niet alleen van onszelf als bedenkers en makers van deze gratis cursus, maar ook zeer waardevolle wetenschappelijke studie resultaten uit de VS worden op een eenvoudige voor iedereen te begrijpen manier praktisch toepasbaar gemaakt.

Omdat we zelf al ruim 17 jaar allerlei soorten kromsnavels kweken, opvoeden en socialiseren tot huisdier hebben we ook een grote kring van ‘vogel vrienden’ om ons heen opgebouwd. Hierdoor werd het mogelijk het gedrag van vele verschillende kromsnavels door de jaren heen te observeren, te analyseren en daaruit conclusies te trekken die het verschil maken!

Hierdoor zul jij nu in korte tijd verrassende resultaten boeken m.b.t. de invulling van het dagelijks leven van je vogel en de daaruit voortvloeiende invloed op zijn humeur, gedrag en daardoor in de relatie met jou als verzorger. De fouten hebben wij al voor je gemaakt, waardoor je niet opnieuw het wiel hoeft uit te vinden.

366294AVooralsnog moge het duidelijk zijn dat het houden van een papegaai of parkiet als huisdier ontzettend leuk, fascinerend en zelfs aanstekelijk is, maar dat dit zonder de noodzakelijk extra kennis ten opzichte van de meer algemeen bekende huisdieren, zoals hond, kat, cavia en konijn, in de meeste gevallen eindigt in een drama voor mens EN dier.
Het voorkomen hiervan is niet moeilijk, maar vereist van elke liefhebber die een kromsnavel als huisdier wil houden of al houd de nodige inzet om zichzelf van de eerder genoemde kennis te voorzien en vervolgens ook toe te passen in de praktijk.

Met deze gratis cursus en de inmiddels beschikbare nog veel uitgebreidere betaalde versie van ‘Vogel Verrijking’ zullen we je op een speelse en plezierige manier meenemen in de verborgen wereld van de moderne huiskamer vogel.

Je leert precies hoe je op vele creatieve manieren het dagelijks leven van je vogel naar een hoger niveau kunt brengen, letterlijk en figuurlijk.

 

Vogel verrijking

Wil je de rest van deze EERSTE LES ook zien?

Gebruik dan onderaan deze pagina je naam en email om
geheel gratis en voor niets de hele eerste les te volgen.

Je krijgt dan meteen de hele serie over
Vogel Verrijking bij Papegaaien en Parkieten
van mij CADEAU!

 

 

GRATIS Cursus Vogel Verrijking

Gebruik je naam en email om direct gratis en geheel vrijblijvend
toegang te krijgen tot de Vogel Verrijkings- Cursus.

We respecteren uw privacy en versturen nooit spam.